TOMA 3. FONTE DO CASAL, FONTE PÚBLICA PONTE FOSADO E FONTE PÚBLICA ESTREI
BOLETÍN DE ANÁLISE
PETICIONARIO: CONCELLO DE ORDES
ENDEREZO: Avda. Alfonso Senra, 108. Ordes
Orixe: FONTE
Lugar da toma: FONTE DO CASAL
Data da toma: 23/07/2007 Hora da toma: 16:50 Mostra tomada por: ESDE
Data da análise: 24/07/2007
METODO OPERATORIO: As técnicas empregadas para cada determinación son as recollidas na relación de Procedementos e Instruccións que forman parte do Sistema de Calidade de Espina e Delfín, S.L. UNE-EN ISO 9001
VALORES DE REFERENCIA: R.D. 140/2003, de 7 de febreiro

PARÁMETRO
TÉCNICA EMPREGADA
LÍMITE DETECCIÓN
RESULTADO
VALOR PARAMÉTRICO SEGUN:
R.D. 140/2003 SINAC*
Olor (índice dilución)
S. Methods 2150 B
1
0
3 a 25 ºC
-
Sabor (índice dilución)
S. Methods 2160 B
1
0
3 a 25 ºC
-
Cor (mg/l Pt/Co)
UNE EN ISO 7887
1
29
15
30
Turbidez (U.N.F.)
S. Methods 2130 B
0,01
0,09
5
6
Conductividade (uS/cm a 20 ºC)
S. Methods 2510 B
0,01
183,5
2500
5000
pH
S. Methods 4500H+ E
0,01
5,72 
6,5 - 9,5
4,5 - 10,5
Amonio (mg/l)
S. Methods 4500NH3
0,01
0
0,5
1
Bacterias Coliformes (u.f.c./100 ml)
UNE EN ISO 9308-1
1
0
0
100
E. Coli (u.f.c./100 ml)
UNE EN ISO 9308-1
1
0
0
0

LECTURA DE RESULTADOS: (en función dos parámetros analizados)

AUGA APTA PARA O CONSUMO CON NON CONFORMIDADE


BOLETÍN DE ANÁLISE
PETICIONARIO: CONCELLO DE ORDES
ENDEREZO: Avda. Alfonso Senra, 108. Ordes
Orixe: FONTE
Lugar da toma: FONTE PÚBLICA PONTE FOSADO
Data da toma: 16/07/2007 Hora da toma: 16:30 Mostra tomada por: ESDE
Data da análise: 17/07/2007
METODO OPERATORIO: As técnicas empregadas para cada determinación son as recollidas na relación de Procedementos e Instruccións que forman parte do Sistema de Calidade de Espina e Delfín, S.L. UNE-EN ISO 9001
VALORES DE REFERENCIA: R.D. 140/2003, de 7 de febreiro

PARÁMETRO
TÉCNICA EMPREGADA
LÍMITE DETECCIÓN
RESULTADO
VALOR PARAMÉTRICO SEGUN:
R.D. 140/2003 SINAC*
Olor (índice dilución)
S. Methods 2150 B
1
0
3 a 25 ºC
-
Sabor (índice dilución)
S. Methods 2160 B
1
0
3 a 25 ºC
-
Cor (mg/l Pt/Co)
UNE EN ISO 7887
1
28
15
30
Turbidez (U.N.F.)
S. Methods 2130 B
0,01
0,06
5
6
Conductividade (uS/cm a 20 ºC)
S. Methods 2510 B
0,01
99,1 
2500
5000
pH
S. Methods 4500H+ E
0,01
6,77 
6,5 - 9,5
4,5 - 10,5
Amonio (mg/l)
S. Methods 4500NH3
0,01
0
0,5
1
Bacterias Coliformes (u.f.c./100 ml)
UNE EN ISO 9308-1
1
0
0
100
E. Coli (u.f.c./100 ml)
UNE EN ISO 9308-1
1
0
0
0

LECTURA DE RESULTADOS: (en función dos parámetros analizados)

AUGA APTA PARA O CONSUMO CON NON CONFORMIDADE


BOLETÍN DE ANÁLISE
PETICIONARIO: CONCELLO DE ORDES
ENDEREZO: Avda. Alfonso Senra, 108. Ordes
Orixe: FONTE
Lugar da toma: FONTE PÚBLICA ESTREI
Data da toma: 16/07/2007 Hora da toma: 12:35 Mostra tomada por: ESDE
Data da análise: 17/07/2007
METODO OPERATORIO: As técnicas empregadas para cada determinación son as recollidas na relación de Procedementos e Instruccións que forman parte do Sistema de Calidade de Espina e Delfín, S.L. UNE-EN ISO 9001
VALORES DE REFERENCIA: R.D. 140/2003, de 7 de febreiro

PARÁMETRO
TÉCNICA EMPREGADA
LÍMITE DETECCIÓN
RESULTADO
VALOR PARAMÉTRICO SEGUN:
R.D. 140/2003 SINAC*
Olor (índice dilución)
S. Methods 2150 B
1
0
3 a 25 ºC
-
Sabor (índice dilución)
S. Methods 2160 B
1
0
3 a 25 ºC
-
Cor (mg/l Pt/Co)
UNE EN ISO 7887
1
27
15
30
Turbidez (U.N.F.)
S. Methods 2130 B
0,01
0,22
5
6
Conductividade (uS/cm a 20 ºC)
S. Methods 2510 B
0,01
278 
2500
5000
pH
S. Methods 4500H+ E
0,01
5,28 
6,5 - 9,5
4,5 - 10,5
Amonio (mg/l)
S. Methods 4500NH3
0,01
0
0,5
1
Bacterias Coliformes (u.f.c./100 ml)
UNE EN ISO 9308-1
1
91 
0
100
E. Coli (u.f.c./100 ml)
UNE EN ISO 9308-1
1
35
0
0

LECTURA DE RESULTADOS: (en función dos parámetros analizados)

AUGA NON APTA PARA O CONSUMO

 * Valores para SINAC (Sistema de Información Nacional de Augas de Consumo) na reunión celebrada o 23/09/2004 no Ministerio de Sanidade e Consumo polo grupo de traballo sobre os parámetros da parte C do Anexo I do R.D. 140/2003, de 7 de febreiro.

 
< Anterior   Seguinte >